Palackban – Nyár

Ha a nyarat, azt a háromhónapos napsütést és örömtől való bódultságot palackba zárhatnám, a legnagyobb üveget venném le a polcról, ami csak létezik. Hogy minden beleférhessen, hogy jó hosszú lehessen és minden nyári kaland az idők végezetéig megmaradhasson nekem.

A palackba tenném a színes napernyőket, a friss fű játékát a lábujjaim között. Tennék bele frissítő, mentás limonádét és boldog gyermekkacajt. Az áfonya, a szeder, a ribizli, az óriási dinnye gömbölyded finomságát keverném a rakparton ücsörgő szerelmes párok édes pillantásaival. A tengerparti hullámok és az aranyló homokszemek ugyancsak díszes helyen ücsörögnének a nyári palack napraforgóinak szirmai között.

A lenge női ruhák, a biciklik a Balaton körül, a vízparti csobbanások, a strandos kacajok tennék még izgalmasabbá az üveg díszleteit. A frissítő nyári zápor pedig halk dallammal tenné még romantikusabbá a lakásban ragadt szerelmespárok meghitt csókjait.

A végső komponáláshoz az esti lampionok bájos lengedezését hívnám segítségül, ami karöltve a fagyiskocsi gyermekcsoporttól gyermekcsoportig haladó lendületével forgatná a nyarat örökkön örökké az én életemben. Majd pirosra sült, szeplős orral, világító bikiniben ugranék be melléjük és merülnék el a legnagyobb boldogságban, amit az élet a nyár beköszöntével minden évben nekem ajándékoz.

(2017. július)

fotók: saját

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.