Tücsök, szél, fű és csend (2.)

Szárnyaszegetten, szomorú szemekkel messzi délről érkezik. Lassan, puhán lép a fűbe, a sötétbe újra mellém. Suttog halkan, simogat, szendereg a fejem mellett. Mindig oda-odaér a nyakamhoz, puha szájával édes, piros szellőt fúj a hajam szálai közé. Mereszti szomorú barna szemeit könnyes szemeimbe, csicsergő, napsugaras szavaimba beleszerelmesedve. Bújik, puha kis bőrével szenderít édes álomra. Kis selyemvánkosát, fejem puha búbját álla alá tolja, duruzsol nekem csendesen. Alszik, bújik ölem melegébe, a messzi-messzi pillanat örök emlékébe.

Megébredve mocorog, puha ujjaival keres, húz magához csendesen. Forrón érint, ahogyan csak ő szokott. Bizsereg mindenem, egész éjszaka susog hozzá minden porcikám és egész testem. Átkarol szerelmesen, pedig szerelme kis mellkasában dobog, hangosan és teljesen sosem énekelte el nekem.

Biztonságos, boldog, mosolygó, kétezer fokon izzó testem melege lett az ő kis otthona, altató csendje. Muzsikája, tücske, puha, játékos fűszála. Éjszakai, teliholdas gondolata, mikor a déli szellő hajam virágkoszorújának illatát ablakán messziről befújja. Suttog halkan, simogat, szendereg a fejem mellett.

A fejemben teljesen csendben.

Azóta is, minden éjjel csak azt a suttogást, muzsikát, tücsköt, puha fűszálat keresem.

——————————————————————-

Egymagamban, napsütötte, virágos rétemen, amíg a fénylő napsütésben magányosan mosolyogva lengedeztem, mindig arra gondoltam, hogy most már őszintén magamnak megígérem, hogy végre egy igazán másik muzsika után lengedezem tovább. De teliholdas éjszakákon, amíg a fejem mellett apró, takaros kertem tücskeivel muzsikál még mindig nekem, akkor már igazán vágytam, hogy itthagyjon végre a csendben. Hogy másik madarak szállhassanak el velem. Fogadkoztam, ígérkeztem, könyörögtem, csendesen búgva hideg, északi szeleknek meséltem. Hogy puha fűszálam, kis muzsikám már nem ezen a réten, többé már nem a vad déli szélre vágyva, már nem a barnaszemű léptei nyomán keresem.

(2017. április)

fotó: Nyíri Orsolya

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.