Életerőd bölcsője

A tested reszket. Por, sötétség, hideg vesz körül. Szomorúság, könnyek fojtogatnak. Sebzett vagy, mindened fáj és lassan kiszáll belőled az élet. Fogytán az erőd, kezeidet imára kulcsolod és égnek emeled a tekinteted. Múlik az idő, kattannak a másodpercek és nem jön a segítség, nem jön a kézfogás, nincs gyógyszer, nincs enyhítés. Elfáradsz, szürke és halovány lettél.

Lépj oda a tükör elé. Egy olyan helyen vagy, ami csendes, békés és lényedet körbeöleli a napsütés. Hallgass és figyelj! Ne kapkodj, ne várj másra, ne kérj segítséget, ne beszélj. Figyelj!

Figyeld a bőröd, amit a nap fénye táplál és elmossa a szürkeséget. Ami néhol feszes, néhol kényelmesen puha. Téged szolgál, biztonságot ad, véd és ölel tetőtől talpig.

Figyeld a hajad, amin megcsillan a napsütés. A hajad, ami a friss levegőben lebeg, ami szárnyra kél.

Figyeld a szemed, ami csillog. Figyeld, ahogy kigördül belőle az utolsó könnycsepp és megtelik élettel. Ahogy a mosolyod közben felcsillan és észreveszi a szépet. Látja a napot, az égen szálló madarakat. Látja a virágzó réteket, a szépséget, a szeretetet. Látja a nagyszüleit, a szüleit, a testvéreit, a gyermekét, az unokáját. Amit a földről az ég felé tudsz emelni és segít észrevenni az erdőben rohanó őzeket, a felhők játékát a mezőn. A szemed, ami látja a születést, látja az életet és látja az elmúlást.

Figyeld az orrod, amivel érzed az étel meleg illatát. Az orrod, ami őrzi a parfüm, a naptej, a frissen mosott ruha, a gőzölgő kávé, a sült hús, a friss pékáru, a görögdinnye, a csecsemő, a virágok, a meleg étel és szerelmesed nyakának illatát. Ami véd a betegségtől és elárasztja lelked boldog érzésekkel.

Figyeld a szád. Figyeld, ahogyan mosolyra húzódik. Figyeld, ahogy megcsókolja szerelmed legérzékenyebb pontját. Figyeld, ahogy eszik. Figyeld, ahogy beszél, ahogy a szavakat formálja és figyeld, ahogy boldogan nevet és égig ontja a boldogság hangjait.

Figyeld a szíved muzsikáját. Ahogy vörösen izzik, pulzál folyamatosan. Életben tart, körkörösen működteti minden szerved, minden porcikádat. Dobban, miközben alszol, miközben lépsz, miközben a hegynek felfelé tartasz, miközben beteg vagy és egészséges. Dobban, miközben szeretsz, miközben életet adsz, miközben élsz és mielőtt végleg elbúcsúzol.

Figyeld, ahogy a kezed a magasba emeled. Ahogy dolgozol vele, ahogy nyomot hagy rajta a karikagyűrű és az évek múlása. Látni rajta a dió barnaságát, a cékla izzó vörös színét, a port, amit az elesett nagymama és gyermek ruhájáról simogatsz le. A kéz, ami simogatni tud, érinteni tud, cipelni tud, adni és kapni, elvenni és odaadni tud.

Figyeld a melleid, amik kiemelik karcsú alakod. Amik izgatnak és táplálnak és évek múlásával is találsz rajtuk kellemesen érzékeny és szép formákat.

Figyeld a hasad, a méhed, a derekad. Figyeld és érezd, ahogy magától működik. Egészséget, elégedettséget, jóllakottságot biztosít neked. Ahogy megfogan benne egy gyermek, ahogy táplál, nevel, óv és életet ad. Ahogy vérzik és biztosítja a világ számára az élet csodáját.

Figyeld a lábaid. Ahogy cipelnek téged évtizedeken át. Izmot és gyengeséget egyaránt képesek számodra nyújtani. Szolgálnak és védenek. Átlépkedhetsz velük életed évszázadán. Sétálhatsz velük, futhatsz és rohanhatsz velük. A tieid és érted dolgoznak napkeltétől addig, míg nyugovóra térsz rajtuk.

Figyeld magad, ahogyan fényben füröszt az éltető napsugár. Érezd, ahogy a tested működik. Emelkedik a mellkasod és a bensődbe bejut az oxigén. Bejut az élet. Lásd meg a békét, lásd meg az élet szépségét, emeld tekinteted a boldogság felé, nyújtsd ki kezeid a szeretet felé és indulj el ezen az úton. Csendben, figyelmesen, halkan és boldogan közlekedj. Érezd, ahogy odabenn eloszlanak a szürke foltok. Érezd, ahogy pillanatról pillanatra gyógyulsz. Ahogy életet adsz, ahogy új életet alkotsz meg, ahogy új életet élsz.

Tudd, hogy bensődben minden pozitív gondolat fénysugárt ereszt, új, egészséges hajtásokat növeszt végtagjaid felé. Bimbót és virágot áraszt szét a világban. Boldog és kiegyensúlyozott buborékot húz tested köré. Vigyázza tested, lelked, lépteid, tetteid.

Életerőd visszatért. Életerőd ott van benned. Lelked és tested életerőd bölcsője. Életerőd bölcsője erős és kitartó. Vedd észre kifogyhatatlan erejét és biztonságát.

Lásd, szeresd, óvd, tápláld és ő szeretettel, boldogsággal, egészséggel fogja ezt meghálálni.

2021.09.11.
A kép saját, a húgom látható rajta, akit a bátyám fotózott le.